ISBN-NUMMER AANVRAGEN

Een uniek ISBN-nummer aanvragen voor je boek of uitgave

ISBN staat voor Internationaal Standaard Boeknummer en is een uniek nummer voor je boek. Iedereen kan een ISBN-nummer aanvragen, of je nu een uitgeverij bent of particulier. Door het correct registreren van een ISBN bij MijnISBN blijft alle informatie over je boek bij elkaar, zoals: titel, auteur, verschijningsdatum tot cover en flaptekst. Deze informatie wordt automatisch beschikbaar gesteld aan boekhandels, webshops en bibliotheken zodat je boek gemakkelijk en snel te vinden is in winkels en online. Kortom, officieel en goed geregeld!

Begin hier als: je nog geen MijnISBN account hebt.

1. Maak een nieuw account aan op MijnISBN.nl

Vul de naam en adresgegevens van de uitgeverij of persoonsnaam in waaronder de boeken worden uitgegeven. Deze naam zal in alle gevallen geregistreerd worden als de bibliografische eigenaar van de boeken.

Vlaamse uitgevers kunnen een account aanmaken bij Boekenbank.nl

2. Email en wachtwoord

Na het insturen van de gegevens, ontvang je twee e-mails. Eén met de gebruikersnaam en daarna een aparte email met daarin het wachtwoord. 

3. Je hebt nu een MijnISBN account gemaakt

Ga verder met de vervolgstappen wanneer je een MijnISBN account hebt'.

Vervolg hier: wanneer je een MijnISBN account hebt.

1. Log in op MijnISBN.nl

Gebruik hiervoor de inloggegevens die je na het registreren hebt ontvangen via email.

2. Koop een ISBN reeks

Voordat je titels op je naam kunt registreren, moet je eerst een ISBN reeks kopen. Je kunt kiezen voor 1 of 10 ISBN nummers. 

1x ISBN nummer kost EUR 99,50

10x ISBN nummers kosten EUR € 258,00

Alle bedragen zijn excl. 21% BTW en worden in rekening gebracht door CB.

3. ISBN nummers in je account

Na het kopen van de ISBN nummers ontvang je een bevestiging per e-mail. Hierna zijn de ISBN nummers terug te vinden in je account

4. ISBN nummers registreren en toekennen

Zodra je een ISBN nummer gaat gebruiken ben je verplicht de boekgegevens te melden. Dit doe je door te klikken op Titel registreren, de stappen te doorlopen en het formulier aan te verzenden. Je ontvangt een bevestiging waarna je het ISBN nummer kunt gebruiken.

Als de registratie is voltooid, dan is je ISBN vindbaar voor boekhandels en bibliotheken. 

5. ISBN Barcode afbeelding bestellen

Nu je het ISBN nummer gekoppeld hebt aan jouw titel, kun je een ISBN barcode afbeelding bestellen voor op je boek. Je bestelling wordt binnen 1 werkdag verwerkt en je afbeelding ontvang je direct via email als .EPS en .BMP bestand.