Een ISBN nummer aanvragen voor je boek

Je gaat een boek uitgeven als particulier of als uitgever, maar hoe kun je een ISBN nummer aanvragen voor je boek?

Aangezien wij regelmatig deze vraag krijgen, hebben wij ISBN-nummer.nl opgezet om je hier zo goed mogelijk bij te helpen. Allereerst moet je een ISBN nummer aanvragen, dit is een uniek nummer voor je boek of uitgave.

Pas op voor tussenbedrijven

Er zijn tal van tussenbedrijven die zogenaamd goedkoop ISBN nummers en ISBN streepjescodes aanbieden als totaalpakket, maar let op, goedkoop is duurkoop. Deze nummers worden steeds vaker geweigerd door winkeliers en online webshops, omdat ze niet rechtstreeks op jouw naam staan geregistreerd. Het resultaat is dat je jouw boek of uitgave opnieuw moet voorzien van een officieel ISBN nummer, waardoor je uiteindelijk duurder uit bent. Door dit van tevoren goed en officieel te regelen, voorkom je een hoop zoergen en kan je ervoor zorgen dat je boek gevonden wordt in winkels en bibliotheken. Dat wil jij toch ook? 

Zodra je over dit nummer beschikt, dan kunnen wij je helpen om hier een ISBN barcode afbeelding van te maken.

Ga direct aan de slag met het ISBN nummer stappenplan. In enkele minuten geregeld!


Officieel en goed geregeld!

Voorkom risico en gebruik alleen officiële ISBN nummers en afbeeldingen

Er zijn een hoop bedrijven, webwinkels en tussenpersonen die zogenaamd ISBN barcode nummers verkopen of uitgeven, vaak tegen hele lage tarieven of pakketprijzen.

Goedkoop is duurkoop
Het is natuurlijk helemaal aan jou om te beslissen waar je jouw ISBN nummer vandaan haalt. Wanneer je gebruik maakt van tussenbedrijven, dan loop je het risico dat je in de toekomst alsnog een nieuw officieel ISBN barcode nummer moet bestellen als dit soort bedrijven zouden wegvallen. Voorkom risico's en onnodige kosten door het direct, officieel en goed te regelen.

Naar handleiding

Heb je al een ISBN nummer?

1 ISBN barcode nummer bestellen.png

Als je al over een ISBN nummer beschikt, dan kun je de officiële ISBN barcode afbeelding bestellen via onze webshop.

Barcode(s) bestellen